Satavuotias saharakennus Haukivuorella, Kyyveden rannalla on toiminut vuosien varrella satojen ihmisten työpaikkana. Raamisahoilla on halkaistu muun muassa mäntyjä, kuusia, koivuja, leppiä ja haapoja. Tukit ovat muuttuneet laudoiksi ja lankuiksi, joilla on rakennettu taloja, mökkejä ja monia muita rakennelmia.

2000-luvun alkupuolella sahaustoiminta loppui ja nyt rakennuksesta on tehty, pääosin talkoovoimin, moneen taipuva kaiken kansan tapahtumapaikka. Avajaisia vietettiin 18.6.2022. Pitkä historia on saanut jatkoa.

Kaksi esiintymislavaa ja baari-kahvila

Wanhan sahan kulttuuriklubin tilat löytyvät sahan piipun juurella olevasta vanhasta puisesta saharakennuksesta. Seinien sisältä löytyy muun muassa kaksi esiintymislavaa, kiinteä nouseva katsomo ja tanssilattia sekä WC:t (inva, N, M). Yleisötiloja on sisääntuloaulan lisäksi kahdessa kerroksessa. Yhteensä sisätiloja on n. 650 m2.

Iso lava soveltuu hyvin teatteriesityksiin, konsertteihin ja tansseihin. Pienempi, baari-kahvilatasanteella oleva lava soveltuu pienempien kokoonpanojen ja esimerkiksi standup-viihteen esiintymispaikaksi.

Klubilta löytyy myös kalusteet ja keittiö, joiden avulla pystytään järjestämään ruokailut, kahvitukset jne.
Tilat ovat vuokrattavissa niin yleisötapahtumille, kuin yksityistilaisuuksiin. Kysy lisää.

Huom! Alueella tupakointi on sallittu vain niille merkityillä paikoilla. Pihaan tullessa vasemmalla ennen piippua sekä ulkoareenan terassilla.

Sahan aluekartta

Klikkaa kuva isommaksi