Wanhan Sahan Kulttuuriklubin avajaiset

Haukivuorella Kyyveden rannalla oleva noin 100-vuotias saharakennus on saanut uuden käyttötarkoituksen. Reilu viisitoista vuotta tyhjillään ollutta tilaa on raivattu, muunnettu ja rakennettu tapahtumakäyttöön vuodesta 2019 lähtien. Hommia on tehty talkoilla, Veej´jakajan Leader investointituella sekä yksityisten- ja yritysten antamien tukien avulla.

Noin 650 m2 sisätilat pitävät sisällään kaksi erikokoista esiintymislavaa, tanssilattian, kiinteän nousevan katsomon sekä anniskeluoikeuksilla varustetun baari-kahvilan, joka palvelee aina tapahtumien aikana.

Raamibaari
Ensimmäiset kahvit on juotu raamisahan ympärille tehdyllä baaritiskillä.

Wanhan Sahan Kulttuuriklubiksi nimetty paikka soveltuu monenlaisten tapahtumien pitopaikaksi. Katsojakapasiteetti on sisätiloissa 250 henkilöä ja ulos rakentuu lisäksi tapahtuma-alue terasseineen reilusti isommallekin väkimäärälle. 

Klubia pyörittää 2018 perustettu haukivuorelainen Tiilipiippu ry, joka vuokraa tiloja tapahtumakäyttöön ja myös yksityistilaisuuksiin. Yhdistys järjestää myös itse muutamia tapahtumia, ensimmäisenä kesänä on luvassa muun muassa Haukivuoren Houdini -näyttely, juhannustanssit, Ramopiknik ja Suolentiksen MM-kisojen viralliset iltabileet, jotka se järjestää yhdessä Haukivuorelaiset ry:n kanssa sekä Miia Nuutilan ja Pauliina Hukkasen tähdittämän ”Terapian tarpeessa jälleen” -vierailevan teatteriesityksen elokuun lopulla.

Haukivuorelainen harrasteteatteriryhmä Henkireikä on yksi tilojen vakituinen käyttäjä. Heidän kesän 2022 esitykset ajoittuvat kesä-heinäkuun vaihteeseen.


Kulttuuriklubin avajaisia juhlitaan lauantaina 18. kesäkuuta klo 18-22

Luvassa on Haukivuoren Houdini -näyttelyn avaus, taikuri Markku Purho, joka myös juontaa tilaisuuden sekä livemusiikkia Duo MaMa ja Anna-Greta Sabel (laulu) & Juho Valjakka (piano). Avajaisiin on vapaa pääsy.


Alunperin paikan avausta suunniteltiin jo kesäksi 2020, mutta maailman tilanne ei sitä silloin sallinut, eikä tilanne ollut riittävän hyvä myöskään vuotta myöhemmin. Se, että toiminnan käynnistäminen on siirtynyt kahdella vuodella, on tuonut omia haasteita ja muutoksia suunnitelmiin. Yksi lisäkoettelemus vapaaehtoisvoimin toimivalle yhdistykselle tuli vastaan vesiliittymän kanssa, joka osoittautui mahdottomaksi saada käyttöön klubin ensimmäisille toimintakuukausille. Tämä tarkoittaa sitä, että vesivessat eivät ole toistaiseksi käytössä. Ne korvataan bajamajoilla. Myös piha-alue on sen verran kesken, että muun muassa parkkipaikkoja ei ole alkuun täyttä kapasiteettiä käytössä, Wanhan sahan pihalla on käytössä noin 30 autopaikkaa. Viereisellä satama-alueella on runsaasti pysäköintilaa. Tärkein, eli klubin sisätilat ovat kuitenkin valmiina ottamaan yleisön paikalle ja tapahtumat päästään järjestämään suunnitellusti.

Wanhan Sahan Kulttuuriklubi löytyy Haukivuoren sataman vierestä, punatiilisen sahanpiipun juurelta osoitteesta Kutterikuja, Haukivuori. Katso avajaisten aluekartta.

Katso tapahtumat wanhasaha.fi/tapahtumat ja ota seurantaan facebook.com/wanhasaha